Skriv på för allas lika rätt till en rik fritid!

14 januari, 2019

Alla har rätt till en rik fritid, även funktionsvarierade.

Göteborg HC har med stor oro tagit del av utredningen kring LSS lagen. Barn och ungdomar föreslås att rätten till assistans för barn under 16 år slopas helt. Detta innebär att redan hårt drabbade barn och familjer får ännu sämre villkor. GHC menar att detta är helt fel väg att gå. De barn som kommer till Göteborg HC med sina fantastiska assistenter riskerar att bli isolerade i hemmet om förslaget antas av riksdagen. Vi i GHC ser bara en lösning… papperskorgen nästa och gör en ny utredning där villkoren förbättras istället.

Göteborg HC kräver att riksdagen ser till att barn och vuxna med funktionsnedsättning får behålla rätten till personlig assistans för att kunna ha en aktiv fritid och bra förhållanden hemma.

Barnen och deras familjer måste få det stöd de behöver för att klara vardagen. Att andas, att äta oavsett hur man äter och att få kläder på kroppen, att få vara aktiv på sin fritid är nödvändiga ingredienser i livet och måste ge rätt till personlig assistans.

Vi uppmanar alla som supportar till oss att logga in på länken nedan. Sidan tillhör en partipolitiskt oberoende folkrörelse som heter SKIFTET. De kopplar samman och sammanför människor både framför skärmen och ute på gatan för ett mer rättvist Sverige.

Skiftet – BARN SKA OCKSÅ FÅ ASSISTANS

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *