Prisutdelning Håkan Gustafssons minnesfond

13 december, 2018

Om Håkan

Under många år var Håkan Gustafsson en passionerad kämpe för damhockeyns utveckling. Håkan som tyvärr lämnade oss efter en tids sjukdom under 2017 ville fortsätta stödja damhockeyns utveckling genom att avsätta pengar till en fond för detta syfte. Fonden kommer årligen att dela ut två stipendier för att stödja utvecklingen samt att påminna oss om att ishockeyn behöver människor som Håkan som utan krav arbetade för en jämställd och jämlik ishockey.

2018 års stipendiater mottog pris vid SDHL matchen Göteborg HC – AIK 9/12.
Mottagarna blev #31 Frida Axell och Christoffer “Krillan” Larsson.
Läs motiveringarna nedan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryns motivering:

Frida Axell är en av talangfull målvakt som har visat ett stort engagemang och som målmedvetet har utvecklat sin talang under många år. Frida är ett föredöme och hon är en bra lagkamrat som med sin humor bidrar till glädje i sitt lag. Hon är en kamrat som alla vill ha i sitt omklädningsrum. Frida tar ansvar för sig själv och andra, hon har en extraordinär drivkraft som redan har resulterat i spel för damkronorna. Med 100 procent engagemang och intensitet har hon flyttat fram gränserna för vad det innebär att vara talang inom Svensk damhockey!

Christoffer Larsson har som ledare i Göteborg HC och region syds tjejlag visat ett extraordinärt engagemang och ett stort ledarskap. Han har lagt ner otaliga timmar under många år för att utveckla damhockeyn. Christoffer har som målvaktstränare stora kunskaper om ishockey som han använder för att utveckla sina målvakter i Göteborg HC och i regionslaget. Utöver sitt engagemang som coach tar Christoffer ansvar för planering av istider, byggnation av omklädningsrum, träningsläger, matlagning och en mängd andra saker. Allt för att förbättra villkoren för damhockeyn.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *