Osynliggör inte tjejer som vill #SPORTASLÖJAN!

14 februari, 2019

Göteborg HC stödjer #Sportaslöjan

Vi i Göteborg HC anser att alla har rätt att idrotta, och det skall inte spela någon roll vem du är, vilket också i praktiken stöds av Riksidrottsförbundet. Men när bilder på en slöjbärande tjej som utövade skytte, så fälldes islamofobiska och diskriminerande kommentarer från två personer anknutna till RF.

Representation, i form av text eller bild, är en viktig beståndsdel i att vara del i en gemenskap. Maria Henriksson på Skiftet och Kristina Wicksell från Make Equal skriver:

Det här är viktigt därför att om Sverige ska ha ett öppet idrottssamhälle som välkomnar alla barn och unga måste vi också visa att de är välkomna genom att representera dem i bild.

Alla barn och unga har rätt att ta del av, och representeras inom svenskt föreningsliv på samma villkor som vilka andra barn och ungdomar som helst utan att diskrimineras eller exkluderas. Oavsett om hen bär slöja. Etnicitet eller trosuppfattning ska inte bestämma om du får vara med och synas eller inte.

Hela texten med mer information och länkar finns här nedan:

https://www.mittskifte.org/petitions/osynliggor-inte-tjejer-som-vill-sportaslojan?fbclid=IwAR32PiHcfNB4GQDnKsYdpSsBRLxHev2px8klSmBsL4Dldd3TySRuLFEU6J4

Läs också debattartikeln på SVT.se
https://www.svt.se/opinion/osynliggor-inte-tjejer-som-vill-sporta-med-sloja

 

På länken till mittskifte.org kan du också skriva under för att protestera mot att bilderna tagits ner. Vi uppmanar alla som supportar till oss att stödja #sportaslöjan och skriva under namninsamlingen. Sidan tillhör en partipolitiskt oberoende folkrörelse som heter SKIFTET. De kopplar samman och sammanför människor både framför skärmen och ute på gatan för ett mer rättvist Sverige. MAKE EQUAL är en stiftelse som jobbar för jämnlikhet, som bland annat står bakom FATTA.NU

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *