Hockeyskolan inte längre kostnadsfri.

4 november, 2018

Från och med idag är vår hockeyskola dessvärre inte längre kostnadsfri.

Göteborg Stad har fattat ett beslut om en hyra på skridskor som även gäller för barn och föräldrar i vår hockeyskola i Angered Arena. För att hyra skridskor betalar man 40 kronor per person i entrén på Angered Arena och tar med kvittot ner till ishallen. I nuläget har vi i klubben inte möjlighet att täcka den utgiften, men kommer självklart att jobba på att hitta en lösning. All övrig utrustning och deltagande är fortfarande kostnadsfri.

Vi i Göteborg Hockey Club beklagar detta och vår ordförande Jan Mellgren skriver idag följande:

VIKTIG KORRIGERING AV FAKTA – VI BER OM URSÄKT FÖR SAKFEL.
ETT MAIL FRÅN IOFF 23/10 HAMNADE SOM SKRÄPPOST. Vår kritik att ta betalt för hyra 40 kr/ barn kvarstår dock.

Göteborg HC arbetar hårt för att skapa förutsättningar för alla barn att idrotta. Vi har med stöd av näringslivet och Göteborg Stad fram till idag erbjudit en hockeyskola helt utan kostnader. Vår verksamhet växer och utvecklas och vi har mötts av så mycket positiva reaktioner från när och fjärran. För några veckor sedan träffade GHC tjänstemän från idrotts och föreningsförvaltningen som berättade att Göteborg Stad hade beslutat att ta ut skridskohyra för barnen som går skridskoskolan. De sa att alla barn som lånar skridskor ska betala 40 kronor/ tillfälle och att det gäller i hela Göteborg Stad. Vi sa att detta var helt fel signal utifrån vår idé om att alla ska ges chansen att spela ishockey utan kostnad. Tjänstemännen lovade att ta med frågan tillbaka till förvaltningen. Efter det mötet har det varit tyst. IOFF SKICKADE MAIL 23/10 SOM TYVÄRR HAMNADE I VÅR SKRÄPPOST. VI BER OM URSÄKT TILL ANSVARIGA TJÄNSTEMÄN FÖR VÅR KRITIK OM BRISTANDE INFORMATION. VI TYCKER DOCK ATT DET ÄR FEL BESUT SOM TAGITS.

Från söndag 4/11 ska alla som vill låna skridskor betala 40 kronor. Personalen har fått mail om vad som gäller samt personliga instruktioner om den nya ordningen. I Angered har vi många barn i fattiga flerbarnsfamiljer som äntligen får idrotta bland annat tack vare stödet från näringslivet. Tyvärr har många inte råd att betala 40 kr/barn varje vecka. Idag hade vi familjer som kom till Arenan och vände hem utan att få träna.

Under lördagen har GHC varit i kontakt med politiker i Angered stadsdelsnämnd som reagerat starkt på detta och påbörjat samtal med sina politiska vänner i idrott- och föreningsnämnden. GHC sökte ansvarig chef under lördagen men har ej fått svar. Vårt mål att erbjuda kostnadsfri hockeyskola kvarstår, alla barn ska oavsett storleken på föräldrarnas plånbok kunna spela ishockey.

GHC bedriver sin verksamhet varje vecka från september till mars. Vi hoppas att Göteborg Stad ändrar på sitt beslut. Vårt alternativ är att tillsammans med företagen köpa in egna skridskor som vi kan låna ut men det kräver tid för att genomföra.

Vi vill samtidig be om ursäkt till barn och familjer om det som hänt. Vi informerar er om det som sker via mail, hemsida och Facebook.

Jan Mellgren, Ordförande för Göteborg HC
Den lilla klubben som Gör stora saker


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *