GHC möter Markus Brink, VD för vår partner Erlandsson Bygg!

10 maj, 2019

Markus Brink och Jan Mellgren delar ett matchställ och värderingar. Foto: undertecknad

 

Jag och Göteborg HC’s ordförande Jan Mellgren har träffat Markus Brink som brinner för att utveckla Erlandsson till ett företag där alla medarbetare känner sig viktiga. Markus brinner verkligen för sitt företag och sina medarbetare som han vill ska vara engagerade och känna att de är en del ett lag som tillsammans skapar kvalitet för sina kunder. Markus beskrev hur han och medarbetarna bygger ett lag med en stark laganda där det är viktigt att vara en Erlandssonare.

Markus beskrev att man som Erlandssonare står upp och jobbar för tre grundläggande tankar:

  • Laganda – innebär att man visar respekt och hänsyn till alla och att man delar med sig av kunskaper till kollegor och kunder
  • Ansvarsfull – man håller det man lovar. Det handlar om att komma i tid, vara flexibel när man löser problem med kunder och kollegor
  • Personlig – Man gör det lilla extra och tar alla uppgifter på allvar. Som Erlandssonare trivs man på arbetet och är engagerad i det man gör.

Under intervjun kommer Markus ofta tillbaka till alla människors lika värde, jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Det är fantastiskt att möta en VD som inte bara pratar om jämställdhet och mångfald utan också försöker leva och leda efter de idéerna. Markus är otroligt stark i sin tro på att alla oavsett kön etnisk bakgrund eller sexuell läggning ska behandlas likvärdigt. Erlandsson sammanfattar sin vilja i ”Den Blå Boken”, alla anställda får ta del av den och skriva under att man vill jobba och vara utifrån idéerna.

Erlandssons tankar och idéer liggen nära hur idrotten tänker kring gemensamma mål och en stark laganda som kämpar för klubbens bästa. Markus säger också att ”erfarenheter från idrotten är meriterande i arbetslivet”.

Markus säger att ” det är viktigt att man brinner för något och att man sänder ut signaler som gör skillnad”. Utöver sitt engagemang som Erlandssonare säger Markus att han och företaget vill hjälpa till att skapa bättre förutsättningar för ungdomar att idrotta.

Erlandsson är med på matchen, bland annat på SDHLs tröjor! Foto: Sam Kljaic

 

Markus vill även bidra till att minska ”mansdominansen” inom idrotten för att alla måste ha liknande förutsättningar oavsett kön. Markus och Erlandsson gör inte det för att för att vara politiskt korrekta utan de väljer att aktivt göra skillnad bland annat genom att vara partner med Göteborg HC och exempelvis Grunden boys.

Markus vill ”ser fler kvinnor som snickare, elektriker etc. och han hoppas att samarbetet med Göteborg HC kan få kvinnor att se byggbranschen som ett framtidsjobb.

Markus säger att ” han mår bra av att bidra till idrotten och Erlandsson som företag känner sig stolta över att samarbeta med engagerade föreningar som jobbar för jämställdhet, jämlikhet och mångfald.

Göteborg HC är ännu stoltare och gladare att Erlandsson valt att bli partner till oss när man lyssnat på en fantastisk människa och ledare. Både GHC och Erlandsson ser fram mot nästa säsong!

Vid ordet, Sarah Lindgren
Spelare och styrelsemedlem Göteborg HC

Undertecknad på träning. Foto: Marcus Johansson


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *