En back och en forward återvänder till 2018/2019

2 juli, 2018

Välkomna tillbaka Matilda Rantanen och Margot Möllersten!

Matilda Rantanen och Margot Möllersten

Matilda Rantanen (D) överst med Margot Möllersten (LW) nederst.

 

Matilda Rantanen

Rantanen kom till GHC 2016 och fortsätter försvara för GHC även nästa säsong.

Vad är du för sorts spelare?

På isen är jag en spelare som försöker spela smart. Jag är inte den snabbaste eller mest tekniska, men jag använder spelsinnet och läser spelet för att ligga steget före. Jag är också någon som gärna går in i närkamper och spelar tufft i egen zon. Skott från blålinjen eller en fin passning försöker jag ofta få till! I omklädningsrummet bjuder jag på mig själv, haha! Jag sjunger, dansar och drar mig inte för att berätta någon rolig story som hänt mig.

Vilket lag vill du mest vinna över i SDHL?

Jag vill vinna mot alla lag! Men om jag måste välja är det SDE och Leksand. SDE spelar hockey på ett provocerande vis, så dem vill jag alltid slå. Leksand för att jag känner igen många spelare där och det är min förra klubb, dessutom hade vi många jämna matcher mot dom förra året.

Hur ser du på säsongen som varit?

GHC hade det tufft i början, men ju längre säsongen gick blev vi faktiskt ett lag att räkna med.

Vi tog 16 poäng på 22 matcher under andra halvan av säsongen, så vi har definitivt något att bygga på inför i år.

Nu har vi stärkt laget ytterligare och fått in ny energi så det här året siktar vi på slutspel! Jag ser verkligen fram emot en ny säsong, det kommer bli grymt kul!

 

Margot Möllersten

Möllersten har spelat mycket med GHC och efter förra säsongens come back så är hon varm i kläderna inför säsongen 2018/2019!

Vad är du för sorts spelare?

Som spelare har jag bra spelförståelse och försöker alltid hitta öppnande passningar. I omklädningsrummet är jag tillbakalutad och småpratar gärna med de omkring mig.

Hur ser du på säsongen som varit?

Jag kom in efter halva säsongen efter ett uppehåll på 1,5 år och det var den mest lärorika säsong jag spelat.

Vem sjunger bäst i laget/GHC?

Givetvis Mathilda Carlsson! Hon är ju schlagerdrottningen själv.

Vad gör du helst efter en vunnen match?

Jag tar det lugnt och äter nått gött!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *