#13 Matilda Carlsson är taggad på kval!

28 februari, 2019

Matchdag! Det är nu det gäller! Kvalets första match är här och spelas borta i Karlskronas NKT-Arena med start 19:00!
Matchen livesänds av tidningen Sydöstran för de som vill följa matchen live:

Sydöstran: Köp KHK – GHC här!

En av spelarna som var med och bildade Göteborg HC är #13 Matilda Carlsson. I Göteborg HC-tröjan har hon spelat två kval i division 1 och ett kval i SDHL, en av våra kärnspelare som kommer bidra med mycket rutin. Matilda blir även sist ut att höras i vår avrundning av säsongen!

Foto: Sam Kljaic

 

Hur känns det inför kvalet i år?

Matilda: Jag är jättetaggad! Men det är blandade känslor, jag har dålig koll på Karlskrona, så det ska bli spännande. Vi måste se till att ta kommandot tidigt i matchen och utnyttja att vi har spelat en säsong med högt tempo.

 

Andra året i SDHL för dig, vad är dina tankar om säsongen som gått?

Matilda: Alltid kul att få möta de bästa spelarna i Sverige. Men det har känts tyngre den här gången. Jag har inte kunnat lägga ner den tiden jag velat på hockeyn pga jobb, något som har varit riktigt tråkigt.

 

Vad har vart höjdpunkten med denna säsong?

Matilda: Det har varit att vi har fått en backtränare, Stefanie McKeough. Hon har gett mig mycket feedback som gjort att jag framförallt kunnat utveckla mitt spel, men också kunnat växa som spelare utanför isen.

Stefanie McKeough. Foto: Jonas Gunnarsson

 

Vad gör du sen när säsongen är slut? Har du haft tid att fokusera bortom hockeyn?

Matilda: Haha, nej jag har inte tänkt så långt. Men det blir mer tid över att umgås med mina vänner. Sen har jag en weekendresa i Italien som väntar och lite annat kul.

 

Efter det här kvalet skulle jag också behöva en weekendresa, jag är mycket exalterad och spänd inför kvällens batalj. Vill önska STORT LYCKA TILL i dagens match till Matilda och resten av laget! /Sarah


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *