Dags att betala medlemsavgiften

Som medlem har du rabatterat pris årskort till våra SDHL-matcher  samt 10% rabatt på behandling hos Citykliniken.

Klicka på länken nedan och fyll I dina uppgifter. Ett medlemskap i Göteborg HC kostar 300 kronor per år.

 

Vill du bli medlem?

Hanna Sköld till Göteborg HC.

GHC´s SDHL trupp stärks ytterligare genom att Hanna Sköld har skrivit kontrakt med oss. Hanna som startade sin hockeykarriär i Skogsbo utanför Avesta fick sitt stora genombrott för två år sedan när hon representerade Leksand i SDHL. Hanna producerade 32 poäng och fick chansen att spela i tre kronor i VM samma år. Säsongen efter spolierades av en armskada men nu är Hanna åter redo för en 100-procentig satsning på att återta landslagsplatsen. GHC får en tuff och snabb spelare med bra spelsinne och en målgörare. Vi ställde några frågor till Hanna, läs dom nedan.

Beskriv dig själv som hockeyspelare.

Jag är skridskostark och har en bra blick för spelet och jag ger aldrig upp. Min favoritposition är center men kan även spela forward.

Du har valt att börja läsa i Halmstad , vad ska du plugga?

Jag ska läsa internationell marknadsföring i tre år eftersom jag vill jobba inom marknadsföring och ekonomi. Min stora dröm är egentligen att få spela hockey på heltid. Jag skulle vilja se hur bra jag kan bli om jag får fokusera på hockeyn till 100 %.

Hur ser du på att spela med GHC?

Jag tycker det känns som att det finns bra möjligheter att lyckas. Arenan är fantastisk och där finns bra förutsättningar för mig att träna. Jag vill bidra med att hjälpa laget att bli så bra som möjligt. Som ung var jag i Göteborg och spelade fotboll på Gothia Cup och har alltid gillat Göteborg. Jag ser fram mot att komma till Göteborg och testa på ta del av storstadens möjligheter. Göteborg har även en intressant arbetsmarknad efter min utbildning.

Vad har du för målsättning för säsongen?

Jag vill naturligtvis utvecklas som spelare och bidra till att Göteborg lyckas i SDHL.  Jag satsar även på spel i OS  2018 och jag tror den miljö som finns i Angered Arena kan hjälpa mig att lyckas. Som hockeyspelare vill jag utveckla allt men fokus är att förbättra klubbtekniken samt mitt skott

Fem snabba:

Vad gör du när du inte befinner dig i ishallen?/Vad har du för fritidsintressen?

Jag vill umgås med kompisar, min pojkvän och familjen

Favoritmat?

Jag gillar många saker men om jag måste välja så tar jag en Laxrätt

Ditt favoritresmål?

Bryr mig inte så mycket om var bara det är sol och sköna stränder

Bästa hockeyminne?

När jag fick vara med på VM och spela för Tre Kronor var en grym upplevelse. Den känslomässigt största upplevelsen var under en select-turnering där vi gjorde mål med en sekund kvar av matchen och sedan avgjorde vi i förlängningen

Har du någon förebild inom hockeyn?

Jag har ingen viss person – men Niklas Lidström är en spelare och person jag ser upp till. Men jag tycker att min pappa är en förebild för mig. Han har stöttat mig och lärt mig massor

Avslutningsvis vill jag att alla Göteborgare borde alla gå och kolla på GHC´s matcher. Damhockey är underhållande, snabb och teknisk. Det är för många som aldrig sett en match som har åsikter om damhockeyn men ge det en chans och kolla på en match. Det är viktigt att damhockeyn får stöd av företagen i Göteborg så att förutsättningarna för oss som spelar blir bättre.

Genevieve Bannon ansluter till truppen

GHC fortsätter bygga upp sin SDHL trupp med en riktigt bra spelare, Geneviéve (Gen) Bannon från Châteauguay, QC, Kanada. Vi får en komplett spelare som har en mycket hög nivå och är bra på allt enligt hennes förra tränare. Hon är en smart spelare som alltid kommer rätt i positionerna och som levererar både mål- och passningspoäng. Sista året levererade hon 53 poäng på 41 matcher i USA´s NCCA(W) och hennes lag Clarkson University blev mästare. Hon är en kreativ spelare som har förmågan att höja nivån på sina medspelare. Läs vår intervju med henne nedan.

Can you tell us a little about yourself?
I was born in Quebec, Canada. I started to play hockey when i was 4 years old because my two older brothers and my dad played the game. In grade 10, i decided to go to an hockey acamedy boarding school (OHA) where i learned to speak english. I graduated high school there and got i full scholarship to go play at Clarkson university in potsdam, New York where i studied psychology.
 
Describe yourself as a player.
My biggest strenght as a hockey player is that a have a great vision and i work really hard to be the best player i can be for the team. I am a play maker and set up my teammates to score goals.

What is your biggest accomplishment in hockey?
My biggest accomplishment as a hockey player is winning two National Championships with Clarkson University. We won my first year and my last year.
 
How does it feel to have signed a contract to play for Göteborg Hockey Club in SDHL?
i am really excited to come play in sweden next year and i am ready to help the team as much as i can. It is a great experience and i feel very humble to have the opportunity to come play for Göteborg HC
 
Why did you choose to come to Gothenburg HC?
I wasnt ready to give up hockey after 4 great years at University and i wanted to travel. Gothenburg HC offered me both. They gave me an opportunity i couldnt refuse.

What are your goals for the upcoming season?
The progream is fearly new and i just want to help it improve as much as i can and help the team win as much game as possible. I want to keep improving as a hockey player.
 
5 quick questions:

Interests away from the rink?
I have a really competitive family so everything that as a little bit of competition   Is a fun activity. We go camping a lot during the summer and we use that time to go biking, kayaking, play beach volleyball, etc.
I also love to spend my sundays watching movies or an entire season of a Tv show.
 
Favourite book or movie?
 My favorite movie is Miracle on ice. Ive watched this movie at least 15 times and the last 20 minutes still gives me chills

Favourite food?
My favorite meal is chicken fajitas

Favourite team?
I love watching the Montreal Canadiens but my favorite team is the Dallas stars. My favorite player is Jamie Benn so i have to go with them eventhough they didnt do well last season.

Your inspiration?
I dont really have one specific inspiration. I think it changes a lot and i just use the inspiration i have at that moment and use it to motivate me.

Tilda Antonsson förstärker!

Tilda Antonsson förstärker på backsidan i kommande spel i SDHL. Vi ställde några frågor till henne. Läs svaren nedan.

Du har varit borta från elithockeyn ett tag, när kände du att det var dags att återuppta din satsning på spel i högstaligan?

Det tändes en gnista direkt jag såg att GHC tog mitt gamla lag Sundsvalls plats. När jag såg att chansen dök upp tog jag den direkt. För mig är det allt eller inget och att spela div 1 kändes aldrig som ett alternativ igen. Skulle jag börja spela igen så skulle det vara i SDHL.

Beskriv dig själv som hockeyspelare.

Som hockeyspelare är jag den som kör grovjobbet där bak. Poängen låter jag någon annan ta. Min starkaste sida är skridskoåkningen och en vilja av stål.

Fanns det några specifika orsaker till att valet tillslut föll på GHC?

GHC kändes som en bra förening och de bilder jag fått av föreningen är bara positivt. Jag kände redan för något år sedan att jag skulle höra av mig till ghc men det var inte läge riktigt då där jag stod i livet. Sen är det lockande att det är inriktat på damhockey, man slipper skuggan av ett herrlag.

Vad har du för målsättning för säsongen?

Målet för året är att vi håller oss kvar. Jag vet hur svårt det är att komma upp som ett nytt lag i SDHL. Det är en kamp varje match! Ta poäng mot de vi kan och göra bra och lärorika matcher mot dom som ligger i toppen.

Fem snabba:

Vad gör du när du inte befinner dig i ishallen?/Vad har du för fritidsintressen?

När jag inte är i ishallen försöker jag att koppla av eller att befinna mig i stallet. Hästdoften är en ren och skär terapi för mig som är gammal hästtjej.

Favoritmat?

Spaghetti och köttfärsås

Ditt favoritresmål?

So far, Thailand

Bästa hockeyminne?

När man fick pris som bästa back i all star team i distriktcupen.

Har du någon förebild inom hockeyn?

Erik Karlsson och Anders Bros Broström

Intervju med Fredrik Pettersson

Vi tog oss ett snack med Fredrik Pettersson som är i Göteborg för sin sommarträning. Se videon med intervjun nedan.

Tawnya Guindon kommer till oss i GHC.

Några frågor som vi ställde till Tawnya Guindon i samband med att hon skrev på sitt kontrakt.

Can you tell us a little about yourself?

I was born and raised in a small francophone town an hour east of Ottawa, Canada. I have been playing hockey for as long as I can remember and I eat, sleep and live for hockey.

Describe yourself as a player.

Very competitive, I love to compete in practice and in games.  I like to think that I model myself after Johnathon Teows both on and off the ice.

What is your biggest accomplishment in hockey?

Hopefully it will happen this year…

How does it feel to have signed a contract to play for Göteborg Hockey Club in SDHL?

It feels great and I am looking forward to playing in the SDHL with and against some of the best players in Europe.

Why did you choose to come to Gothenburg HC?

I really liked the GHC team philosophy and the approach to building a winning team.  My understanding is that we are going to push the pace and play a fast north – south game which is a perfect fit for my style of play.

What are your goals for the upcoming season?

No personal goals, but I do have a three team goals.

 • Start the season right by winning 2 of our first 3 games (MODO, MODO, Lulea)
 • Finish the season no lower than seventh place in the standings
 • Win the quarter finals playoff series and then anything is possible

5 quick questions:

Interests away from the rink?

 • Travelling
 • Spending time at the cottage with my friends and family
 • New Country Music

Favourite food?

 • Steak -Tenderloin Medium Rare
 • Pizza

Favourite team?

 • Ottawa Senator

Favourite player?

 • Erik Karlsson

Your inspiration?

 • My Mom

Materialförvaltare klar till SDHL-laget

Stefan Karlsson kommer under säsongen 2017/2018 ha hand om SDHL-laget i Göteborg HC, läs hans tankar och historia nedan.

Jag halkade in på damhockey på ett bananskal. Läste en artikel i GP om att Fredrik Petterssom skulle stödja Göteborg HC:s satsning. Efter att ha läst på lite mer om damhockeyn så insåg jag att det fanns stora orättvisor gentemot motsvarande verksamhet för herrar.

Jag kontaktade dåvarande ordförande för klubben och erbjöd det som jag kunde. Foto och att tillverka dekaler. Självklart gratis för att stötta verksamheten. Under första säsongen så var det mest fotografering på GHC:s hemmamatcher.

Men så helt plötsligt fick jag frågan om jag kunde tänka mig att hjälpa till i sekretariatet. Och det kunde jag såklart. Det var bara att lära sig det som man behövde kunna.

Och på den vägen var det. Ju mer man hjälpte till, ju mer blev man imponerad av de uppoffringar som tjejerna gör för att kunna spela den sport som dom älskar. Dessutom är inte damhockey tråkig utan tacklingar som de flesta anser. Det är en spännande sport med mer tekniskt kunniga spelare eftersom man inte får tackla på samma sätt om herrar.

Det ena ledde till det andra och förra säsongen så var jag materialare för både division 1 och 2 inom klubben. Ett otroligt roligt och givande uppdrag. Jag lärde mig mycket under året och jag hoppas att jag bidrog till tjejernas kämpande.

Inför den kommande säsongen så blev det ganska sent klart att det kommer bli två nya verksamheter i GHC. Dels kommer vi få spela i högsta ligan inom damhockey, SDHL och dessutom kommer det att startas verksamhet inom kälkhockey.

Nyheten om kälkhockeyn kom först och fick mig extra intresserad. På grund av ett dåligt knä kan jag inte spela hockey “som vanligt”, men nu fanns det en chans att jag kunde vara med och spela i min älskade klubb.

Därefter kom den tråkiga nyheten om att Sundsvall inte skulle beviljas plats i SDHL som förbyttes till glada nyheter då GHC erbjöds platsen. Tråkigt för Sundsvalls damer och damhockeyn i stort, men glädjande för oss.

Fick sedan frågan om jag ville flytta upp och bli materialare för SDHL. Och självklart vill man det. Det finns ju inget högre inom damhockeyn. Hoppas bara att jag kan hjälpa tjejerna i den nya satsningen. Även om det kanske betyder att jag får tona ner mitt egna deltagande inom kälkhockeyn.

Och till sist några frågor och svar.

Varför valde du att arbeta med GHC?

Dels såklart för att jag älskar hockey samt för det som GHC står för i stort. Samt självklart försöka underlätta för tjejerna då dom har det tillräckligt svårt som det är att utöva sin sport.

Hur ser du på den kommande säsongen?

Spännande. Dels med ett nytt lag i SDHL samt ett kälkhockeylag. Många nya utmaningar. Kul att få lära sig nya saker och spelare.

Det är dags för bortamatch, vad får du inte glömma?

Man får inte glömma någonting. Allt är lika viktigt. Vare sig det är matchtröjor eller sytråd. Man vet aldrig vad som kan hända under en match. Men om jag skall välja någonting så får jag säga att det viktigaste är att förse mig med kaffe. Annars blir jag kinkig och det vill ingen.

Matilda Rantanen stannar kvar i Göteborg

Vi är glada att meddela att Matilda Rantanen förnyar sitt kontrakt och stannar I Göteborg HC den kommande säsongen. Vi passade på att ställa några frågor till henne. Läs Matildas svar nedan.

Har du några reflektioner från föregående säsong vilket var din första i Göteborg HC? 
-Vi hade en jättebra grupp med bra dynamik och sammanhållning. Vi blev bättre och bättre som lag desto längre säsongen gick, i år hoppas jag att vi ska vara med från början på isen, vi såg ju förra säsongen hur viktiga poängen kan bli i slutändan! 

Hur är känslan efter att ha skrivit på nytt kontrakt? 
-Sjukt spännande, jag är väldigt laddad och längtar till säsongen. 

Fanns det några specifika orsaker till att du valde att komma tillbaka till GHC? 
-SDHL har alltid varit min dröm. Det känns extra bra att få den möjligheten i ett lag där tjejerna kommer först, därför var valet enkelt att stanna kvar i GHC! Sedan kommer såklart läkarstudierna in i bilden, jag studerar på Göteborgs universitet. 

Vad har du för målsättning för den kommande säsongen för laget och personligt? 
-Målsättning med laget är för mig att vi ska komma ihop snabbt som lag, ha riktigt roligt och kriga som tusan. Det kommer bli tuffa matcher men vi ska se till att hamna ovanför kvalstrecket tycker jag! För mig är målet att utvecklas ännu mer som spelare och att tillföra det jag kan till GHC. 

Är det någon speciell match du ser fram emot? 
-Ska såklart bli extra roligt att möta Leksand. Det är dels för att då kan familj och vänner komma på matchen och dels för att det ska bli kul att möta min gamla förening. 

Slutligen, 3 snabba frågor: 

Favoritmat? 
-Kött med "bea" 

Favoritresmål? 
-Kroatien och Sälen 

Vad gör du när du inte spelar hockey? 
-Umgås med vänner, shoppar, fikar eller passar på att bara ta det lugnt!

Ny målvakt är på plats

Vi förstärker på målvaktssidan och värvar in den tyska målvakten Jule Flötgen. Vi hoppas att hon kommer trivas hos oss. Vi passade på att ställa några frågor till Jule, läs dom nedan.

1. What’s the feeling after just signed for GHC?
-it’s a great feeling to return to sweden and continue playing on a professional level. I’m really looking forward to meet the team and start in a hopefully successful season.

2. Any specific reasons why you decided to sign with GHC?
-I think the club is leaded very professional and the conditions are good. Sometimes it’s good to start something new and that’s what we have here. We will start at the bottom and I hope I can help building up something big. Additional, the club already took care of me and did their best to make everything work. I really appreciated it and hope I can return their trust in me.

3. What are your personal goals for coming season, both on a personal level and with the team?
-I hope I can still develop as a person and an athlete. I want to be mentally and physically strong during the whole season, even if I think it will be a quiet tough first season in the SDHL for GHC. However if we act as a team and everyone does their best we can achieve a lot more than others expect. I want to help the team winning games and be a big support for them

4. I’ll leave the final questions to you, is there anything you would like to add?
-I’m pretty excited and looking forward to move to Göteborg . There will be great times ahead of the team.

 

Nicole Jackson skriver på för ytterligare ett år.

 Nicole Jackson som vaktade kassen i a-laget förra säsongen har skrivit på för ytterligare ett år med oss. Vi passade på att ställa några frågor inför den nya säsongen. Läs dom nedan.

What are your reflections from last season?

I thought last season was a good season for the team. Thought we were unlucky at the playoffs, but we played some great hockey over the course of the season. For my first season out in Sweden I really enjoyed it, I have definitely learnt a lot over the season

What’s the feeling after having just signed a new contract with GHC?

Yeah, am please to be back at GHC this season. Good club, with great coaches and background staff who really work hard to help the club. Excited for the season to start and the new challenges ahead.

Any specific reasons as to why you decided to come back Gothenburg and GHC?

Gothenburg is a really nice place and I have made some really good friends there. I enjoyed living in city, but would love if it snowed more though in the winter. I decided to come back to GHC because I enjoyed last season and the team if full of great players. Also the new challenge of the league, I want to help the team go as far as it come in the league.

What are your goals for next season? Personal and as a team.

As a team we are obviously aiming for a playoff spot. Personal to be strong and consistent over the course of the season and to help the team win games.

Any specific games you’re looking forward to more than others?

Am looking forward to playing all the teams in the league. But if I had to pick it would have to be the games against my national team teammates.

I’ll leave the last words to you. Do you have anything you’d like to add?

Am looking forward to the season ahead and ready to get started.
Excited to be back at GHC!!