Vår videocoach Alexander förlänger ytterligare ett år.

Alexander Skoglund fortsätter ytterligare ett år med att vara video coach för Göteborg HC. Ett oerhört viktigt arbete för att föra föreningen framåt. Läs Alexanders presentation nedan.

För mig är det ett självklart val att fortsätta i Göteborg HC och det beror på en rad olika anledningar. Människorna i föreningen är en stor del i detta men också arbetet vi gör uppe i Angered som är så oerhört viktigt!

Att fortsätta som videocoach var inget jag behövde tänka över, det kändes naturligt från min sida.
Steget att gå från suppleant till ledamot i föreningen var ett beslut jag var tvungen att tänka över då det skulle kräva mer tid.
För att få detta att fungera i samband med heltidsstudierna kommer det krävas diciplin samt god planering.
Möjligheten att få hjälpa tjejerna och damhockeyns utveckling är också en stor energikälla för mig personligen och så länge mitt engagemang är önskvärt kommer det finnas till förfogande.

Min syn på framtiden är ljus, vi skall fortsätta arbetet med integration och jämställdhet vilket är oerhört viktigt. Alla som vill ha möjligheten till att spela hockey skall få det!
Enligt min mening måste alla inom hockeysverige och Sverige som idrottsnation jobba för att förbättra tjejernas villkor samt möjligheter, dock inte bara inom hockey utan alla idrotter.

Det finns mycket att utveckla inom mitt område som videocoach, det mesta hänger på mig och mitt engagemang.
Min målsättning är att tjejerna skall få fler hjälpmedel i form av video för att utvecklas som lag och individuellt. Att vi tillsammans på ett effektivt sätt skall kunna ta fram och gå igenom specifika klipp för att identifiera saker som kan förbättras.

Utöver min personliga utveckling i arbetet som videocoach behöver jag också se över om det finns utrustning som kan förbättra och förenkla processen för att helt enkelt uppnå en högre effektiviseringsgrad.

Jag vill avsluta med att tacka alla spelare, ledare, föräldrar, medlemmar samt alla ni som stöttar och hjälper oss på olika sätt i vårt arbete. Utan er och ert engagemang är inte detta möjligt!

Välkommen Mikael Hjertquist

Mikael är en hängiven kälkhockeyspelare och tillika en ledamot i Göteborg HC:s styrelse. Läs hans berättelse nedan.

Mitt namn är Mikael Hjertquist och är 25 år. Jag bor i en egen lägenhet i västra Göteborg, men kommer ursprungligen från Uddevalla.
Jag har alltid tyckt om idrott och har prövat en rad olika sporter genom åren, såsom innebandy, friidrott, rullstolsrugby. Men det var på en idrottslektion i gymnasiet som jag för första gången prövade på kälkhockey. Efter det så kände jag att jag hade hittat min sport och vad jag ville utöva. Och eftersom jag tar mig fram i rullstol så har jag alltid drömt om att åka skridskor, men tyvärr så har jag inte den förmågan. Därför är kälkhockey en utmärkt motsvarighet. Det jag gillar med kälkhockey är att det är en fartfylld och fysisk sport, precis som ishockey.

Enda sedan jag testade på kälkhockey för första gången har jag velat starta upp ett kälkhockeylag i Göteborg. På senare år har kälkhockeyn blivit större och på flera håll i landet ser man att fler försöker starta upp kälkhockey och att Göteborg ska ha en kälkhockeyverksamhet tycker jag är en självklarhet. Jag har sedan tidigare ett tätt samarbete med Göteborgs parasportförbund, och hela tiden har idén funnits om att införa kälkhockeyn i en redan existerande förening. Därför är det mycket roligt att få starta upp detta samarbete och att vara en del av Göteborg HC. Mina förhoppningar är att med hjälp av Göteborg HC ska kunna utveckla och sprida kälkhockeyn så vi blir fler som utövar och fler som hjälper till vid sidan av isen.
Så till de som tycker om fysisk aktivitet eller bara vill ha en annorlunda motionsträning så rekommenderar jag starkt kälkhockey. Oavsett om man använder rullstol eller är gående så är alla välkomna att delta på isen.

När jag inte spelar kälkhockey så jobbar jag på Lisebergs marknadsavdelning där jag bl.a. hjälper till med bildbehandling och tillgänglighet i nöjesparken.
Fritiden ägnar jag till att skriva poesi, fotografera och träffa vänner. Jag tycker också om att resa och se mig om i världen.
Min familj är något utspridd, min pappa med sin sambo bor i Göteborg, min mamma med sin sambo bor i Uddevalla, också har jag en storasyster som är bosatt i Oslo.

Jag tycker det är viktigt med mångfald och jämställdhet. Många av dem frågorna hittar man också i idrotten. Jag skulle nog säga att den största uppgiften idrotten har är att skapa inkludering och därmed mångfald och jämställdhet. Samhället idag är tyvärr lite för duktiga på att bygga murar, men idrotten river murarna och skapar möten mellan olika människor.

Nygammal tränare till utvecklingslaget.

Lika viktigt som det är med spelare i klubben, är det med engagerade ledare. Här kommer vår första presentation.

Joakim Magnusson kommer under säsongen 2017/2018 vara vår tränare för utveckligslaget. Så här säger Joakim själv om den kommande säsongen.

Jag valde GHC för den goa gemenskapen och allas lika värde oavsett ålder och nationalitet och att kunna stärka tjejernas lika villkor som killarna till idrotten.
Som tränare i vårat utvecklingslag vill jag sporra spelarna till gemenskap å tolerans för varandra.

Lagbygget fortsätter.

Ronja Ericson 20 år från den fantastiska klubben Björklöven har valt att spela för GHC.

Under de två kval har GHC mött en tuff och skridskoskicklig back med bra spelförståelse och vi är riktigt glada att Ronja valt spel för GHC.

Vi ser stora utvecklingsmöjligher hos Ronja.
Ronja valde att komma till GHC för att hon gillar vårt spel och att det är en klubb med massor av kämpaglöd som satsar på tjejer. Ronja vill utveckla sin snabbhet och teknik. Förebilden är hennes storebror och bästa hockeyminnet är när hon spelade i stålbucklan och knep en andraplats.

På fritiden gäller vänner och famlj. I GHC kommer hon att få många nya vänner, i vår klubb är sammanhållning och kamratskap oerhört viktigt.

Ronja ser fram mot att bo i Göteborg som är en stad som ligger varmt om hjärtat och erbjuder massor av spännade saker.

Vi i GHC ser fram mot hur en Västerbottentjej från björkarnas stad ska hantera den årliga skaldjursfesten som laget genomför.

Välkommen Ronja.

GHC hälsar Andrine Furulund välkommen.

Göteborg HC presenterar sitt andra nyförvärv, Andrine Furulund, 19 år från Oslo. Andrine har valt att komma till GHC för att utveckla sig som spelare.

Andrine säger att GHC är känt för att skapa bra förutsttningar för damer att utveckla sitt hockeyspel och att det var därför hon valde att komma till Göteborg. Andrine är en teknisk och skridskoskicklig spelare med bra blick för spelet och vi i GHC ser en fantastiskt stor utvecklingspotential i henne.

Vi ser styrkor i hennes förmåga att hitta passningsvägar och att vara delaktig i spelet och tror att GHC´s spelidé kommer att passa henne bra. Utmaningen är att komma in i ett högre tempo men med Andrines talang kommer det att gå snabbt.

Andrine började spela hockey i Jordal som 8-9 åring. Andrine har två förebilder, Maria Rooth och Mats Zuccarello som har visat att man kan uppnå många bra saker med träning och talang.

Bästa hockeyminnet är när Norska U18 landslaget tog silver i Vaujany 2015. En finalmatch där Norge var nära att ta guld men alla var supernöjda med silver efter en tuff match med stenhårt arbete.

Andrine säger som många andra att vänner och familj är vikiga när hon inte spelar ishockey. Hennes mamma, pappa, lillebror och hunden kommer säkert till Göteborg och ser på matcher under säsongen. Andrine ser fram mot att bo i Göteborg och ta tillvara alla nya möjligheter som finns i staden.

Välkommen Andrine.

Göteborg HC presenterar sitt första nyförvärv.

Göteborg HC presenterar sitt första nyförvärv och det är Kirstine Eberhardt, 20 år från Odense i Danmark. Kirstine har spelat i Danska landslaget och har en stor potential att utvecklas ytterligare. Kirstine är en hårt arbetande center med stor spelförståelse.

Hon väljer att spela för GHC för att utvecklas som hockeyspelare. Kirstine säger att hon vill utveckla sig i alla dimensioner och som människa. Hon tycker att Göteborg HC har bra sportsliga ambitioner och att det finns bra träningmöjligheter och bra kamratskap i klubben. Kirstine började spela ishockey som sexåring tillsammans med sina två bröder.

När det gäller hockeyminnen så nämner hon när hon som 11-åring var med i DM med Odense. Hon lyfter även fram när Danmark vann U18 kvalet i Polen 2015. Hon lyfter även VM spel och turneringar med Danska landslaget som viktiga hockeyminnen. På fritiden gillar hon att umgås med familj och vänner. Vi i GHC är glada och stolta över att Kirstine kommer till Göteborg som kommer att erbjuda många spännande upplevelser.

Välkommen Kirstine.

Definitivt klarttecken till spel i SDHL

Göteborg HC gav idag definitivt klartecken till spel i SDHL 2017/2018. Efter flera års arbete för att skapa bättre förutsättningar för damhockeyn i Göteborg väljer vi att anta utmaningen att spela i SDHL. Vi vill poängtera att det var med blandade känslor som vi tog emot erbjudandet om platsen i SDHL, vi känner stor sympati med Sundsvalls damer och hoppas att de på sikt kan komma tillbaka till SDHL.

Under den senaste veckan har vi organiserat arbete för att få samarbetspartners som kan vara med och skapa en ekonomisk stabilitet för föreningen och våra spelare. Responsen från näringslivet har varit positiv och vi kommer inom kort börja presentera våra partners som vill bidra till en jämställd ishockey och till det integrationsarbete vi bedriver i mångfaldens Angered. Angered är en fantastisk del av Göteborg med stora möjligheter där våra elitspelare är viktiga förebilder. Vi har även jobbat hårt för att bygga ett konkurrenskraftigt lag och vi kommer att presentera våra spelare under sommaren. Vi ser fram mot en spännande ishockeysäsong för samtliga av våra lag. Vi kommer att ha tre lag i seriespel, SDHL, division 1, division 2. Utöver det har vi vårt utvecklingslag, hockeyskola och vårt nystartade kälkhockeylag.

Vår strävan är fortfarande att alla oavsett kön eller etnisk bakgrund ska bli vinnare på isen och utanför isen i mångfaldens Sverige. Vi vill fortsätta inspirera andra att ALLT ÄR MÖJLIGT och att vi tillsammans kan utveckla ett bättre samhälle. Vi ser fram mot att byta erfarenheter och lära mer av andra SDHL lag och vi vill tacka alla för den positiva respons vi fått från hockey Sverige under den senaste veckan.

GHC behöver fortfarande hjälp med lägenheter samt att hitta sponsorer. Ett av våra framtida mål är att bygga en sådan stark ekonomi att spelarna i SDHL laget kan spela och träna som professionella. Det är en stor utmaning men i jämställdhetens Sverige bör det vara en självklarhet.

Göteborg HC startar verksamhet med kälkhockey.

Göteborg HC tar ytterligare ett steg i utvecklingen med att stå upp för alla människors lika värde. Efter ett möte med fantastiska representanter för Parasport Göteborg har GHC beslutat att starta med Kälkhockey. Genom att införliva kälkhockeyn i föreningen ger vi personer med funktionsvariation chansen att idrotta på is.

Kälkhockey är en variant av ishockey där spelarna sitter i kälkar som går att åka med på isen, och stakar sig fram med hjälp av korta ishockeyklubbor, kombinerade med en pik på skaftsidan av klubban för att få fäste i isen. Resterande del av klubban ser ut som nederdelen av en vanlig ishockeyklubba. Träningsgrupper brukar vanligtvis vara mixade med både personer med och utan funktionsnedsättning och oavsett kön.

För att delta krävs inte att man är jättestark i sina armar men att man har full rörlighet i dem. GHC vill genom satsningen vara med och göra livet roligare och bättre för alla i samhället.

Vi startar i Angered Arena efter sommaren med pröva på verksamhet.

Citykliniken fortsätter stötta Göteborg HC!

Vår fantastiska samarbetspartner Citykliniken fortsätter stötta GHC ytterligare ett år.

Samtliga div 1 spelare har tillgång till deras skickliga personal.

GHC:s nedlemmar och samarbetspartners får reducerade priser på behandlingar. Det lönar sig att stötta GHC.

Sofia Lamotte på bilden kommer även att göra en specialinsats i höst som vi kommer att berätta mer om efter sommaren.

http://city-kliniken.com/

 

Kallelse till ordinarie årsmöte Göteborg Hockey Club!

Härmed kallas du till ordinarie årsmöte i Göteborg Hockey Club. Årsmötet äger rum 12 juni i Angered Arena kl 18.00.

Rösträtt på årsmötet har medlem som betalat medlemsavgift och senast dagen för årsmötet fyllt 18 år. Du kan inte ge någon annan fullmakt för att rösta i ditt ställe på mötet.

Meddela oss gärna om du kommer på mötet via kansli@goteborghc.se senast 8 juni.