Matilda Rantanen stannar kvar i Göteborg

Vi är glada att meddela att Matilda Rantanen förnyar sitt kontrakt och stannar I Göteborg HC den kommande säsongen. Vi passade på att ställa några frågor till henne. Läs Matildas svar nedan.

Har du några reflektioner från föregående säsong vilket var din första i Göteborg HC? 
-Vi hade en jättebra grupp med bra dynamik och sammanhållning. Vi blev bättre och bättre som lag desto längre säsongen gick, i år hoppas jag att vi ska vara med från början på isen, vi såg ju förra säsongen hur viktiga poängen kan bli i slutändan! 

Hur är känslan efter att ha skrivit på nytt kontrakt? 
-Sjukt spännande, jag är väldigt laddad och längtar till säsongen. 

Fanns det några specifika orsaker till att du valde att komma tillbaka till GHC? 
-SDHL har alltid varit min dröm. Det känns extra bra att få den möjligheten i ett lag där tjejerna kommer först, därför var valet enkelt att stanna kvar i GHC! Sedan kommer såklart läkarstudierna in i bilden, jag studerar på Göteborgs universitet. 

Vad har du för målsättning för den kommande säsongen för laget och personligt? 
-Målsättning med laget är för mig att vi ska komma ihop snabbt som lag, ha riktigt roligt och kriga som tusan. Det kommer bli tuffa matcher men vi ska se till att hamna ovanför kvalstrecket tycker jag! För mig är målet att utvecklas ännu mer som spelare och att tillföra det jag kan till GHC. 

Är det någon speciell match du ser fram emot? 
-Ska såklart bli extra roligt att möta Leksand. Det är dels för att då kan familj och vänner komma på matchen och dels för att det ska bli kul att möta min gamla förening. 

Slutligen, 3 snabba frågor: 

Favoritmat? 
-Kött med "bea" 

Favoritresmål? 
-Kroatien och Sälen 

Vad gör du när du inte spelar hockey? 
-Umgås med vänner, shoppar, fikar eller passar på att bara ta det lugnt!