Materialförvaltare klar till SDHL-laget

Stefan Karlsson kommer under säsongen 2017/2018 ha hand om SDHL-laget i Göteborg HC, läs hans tankar och historia nedan.

Jag halkade in på damhockey på ett bananskal. Läste en artikel i GP om att Fredrik Petterssom skulle stödja Göteborg HC:s satsning. Efter att ha läst på lite mer om damhockeyn så insåg jag att det fanns stora orättvisor gentemot motsvarande verksamhet för herrar.

Jag kontaktade dåvarande ordförande för klubben och erbjöd det som jag kunde. Foto och att tillverka dekaler. Självklart gratis för att stötta verksamheten. Under första säsongen så var det mest fotografering på GHC:s hemmamatcher.

Men så helt plötsligt fick jag frågan om jag kunde tänka mig att hjälpa till i sekretariatet. Och det kunde jag såklart. Det var bara att lära sig det som man behövde kunna.

Och på den vägen var det. Ju mer man hjälpte till, ju mer blev man imponerad av de uppoffringar som tjejerna gör för att kunna spela den sport som dom älskar. Dessutom är inte damhockey tråkig utan tacklingar som de flesta anser. Det är en spännande sport med mer tekniskt kunniga spelare eftersom man inte får tackla på samma sätt om herrar.

Det ena ledde till det andra och förra säsongen så var jag materialare för både division 1 och 2 inom klubben. Ett otroligt roligt och givande uppdrag. Jag lärde mig mycket under året och jag hoppas att jag bidrog till tjejernas kämpande.

Inför den kommande säsongen så blev det ganska sent klart att det kommer bli två nya verksamheter i GHC. Dels kommer vi få spela i högsta ligan inom damhockey, SDHL och dessutom kommer det att startas verksamhet inom kälkhockey.

Nyheten om kälkhockeyn kom först och fick mig extra intresserad. På grund av ett dåligt knä kan jag inte spela hockey “som vanligt”, men nu fanns det en chans att jag kunde vara med och spela i min älskade klubb.

Därefter kom den tråkiga nyheten om att Sundsvall inte skulle beviljas plats i SDHL som förbyttes till glada nyheter då GHC erbjöds platsen. Tråkigt för Sundsvalls damer och damhockeyn i stort, men glädjande för oss.

Fick sedan frågan om jag ville flytta upp och bli materialare för SDHL. Och självklart vill man det. Det finns ju inget högre inom damhockeyn. Hoppas bara att jag kan hjälpa tjejerna i den nya satsningen. Även om det kanske betyder att jag får tona ner mitt egna deltagande inom kälkhockeyn.

Och till sist några frågor och svar.

Varför valde du att arbeta med GHC?

Dels såklart för att jag älskar hockey samt för det som GHC står för i stort. Samt självklart försöka underlätta för tjejerna då dom har det tillräckligt svårt som det är att utöva sin sport.

Hur ser du på den kommande säsongen?

Spännande. Dels med ett nytt lag i SDHL samt ett kälkhockeylag. Många nya utmaningar. Kul att få lära sig nya saker och spelare.

Det är dags för bortamatch, vad får du inte glömma?

Man får inte glömma någonting. Allt är lika viktigt. Vare sig det är matchtröjor eller sytråd. Man vet aldrig vad som kan hända under en match. Men om jag skall välja någonting så får jag säga att det viktigaste är att förse mig med kaffe. Annars blir jag kinkig och det vill ingen.