Matchrapport Göteborg HC – SDE HF

GHC-SDE 1-3 (0-1,1-1,0-1)

Sista hemmamatchen för GHC slutade med förlust. SDE startade matchen med högt tempo och de är utan tvekan det bästa laget som GHC har spelat mot i kvalet.

Laget har många skickliga och skridskostarka spelare som satte hård press i GHC´s försvarszon. Skottstatistiken i första perioden 4-18 talar sitt eget språk, SDE var överlägsna i spelet och GHC kan tacka sin MV Ellen Wilhelmsson att det inte blir fler mål under SDE´s intensiva press.

GHC lyckades freda sitt mål fram till 13:37 i perioden då Hanna Å (SDE) gör matchens första mål efter att Ellen W tagit flera skott. GHC drabbades tyvärr av en del oförklarliga utvisningar under matchen och det ledde till en del frustration bland spelarna.

I andra perioden gör SDE 0-2 redan efter 1:26 i spel 4-5 sedan jämnar spelet ut sig och GHC skapar några vassa chanser. GHC reducerar i sin tur efter 8:26 i spel 5-3 av Natascha S. GHC vann skotten med 12-7 och skapade en del målchanser men SDE var ständigt farliga när de kom in i GHC´s zon.

I tredje perioden gör SDE sitt tredje mål i fem mot fyra på ett skott som går stolpe in. Skotten slutar 13-12 till GHC men SDE var det starkaste laget. I den här matchen visade SDE varför de var mångas favorit i kvalspelet. Ellen W matchens lirare för GHC och för SDE Kayleigh H.

Nu väntar returspel i Stockholm på torsdag och det blir en riktigt svår utmaning för GHC.