Matchrapport Göteborg HC – Färjestad BK

Göteborg HC – Färjestad 5-0 (2-0,1-0,2-0)

Näst sista hemmamatchen i Angered Arena och åter blev det en seger.

På fyra matcher har GHC inte släppt in ett enda mål, målskillnaden 15-0 och det är produkten av bra målvaktsspel och ett bra försvarsspel. Redan efter 24 sekunder i första perioden sätter Anna B 1-0 bakom Färjestads (FBK) målvakt på pass från Matilda C.

FBK som är ett riktigt bra lag, har många skickliga spelare och deras förstafemma med bland annat FBK´s bästa spelare för dagen Jenna Smith satte högsta fart efter GHC´s ledningsmål. De skapa många farliga situationer och pressade ner GHC i deras Zon.

Efter 8:31 gjorde GHC sitt andra mål i spel 5-4 inte helt rättvist men GHC är bra i spel 5-4. FBK vinner skotten i första perioden med 13-8 men Ellen W i målet och GHC spelade tajt försvarsspel där man lyckas boxa ut FBK på ett bra sätt.

I andra perioden kommer GHC ut med ett lite annat spelsätt som gör att FBK inte kommer lika snabbt på GHC´s spelare. Efter 4:02 kommer GHC´s tredje mål av Lindsey C på pass från Layla M och Ali C och det är åter i spel 5-4. Skotten i andra slutade 12-8 i GHC´s favör i en spelmässigt ganska jämn period.

GHC som jobbar med fyra femmor är starka och mal på med sitt intensiva spel och uppoffrande försvarsarbete. 10 minuter i spel 4-5 utan ett enda baklängesmål är imponerande, spelarna ligger nära och i skottlinjen.

I tredje perioden vinner GHC skotten med 12-6 och hade ett visst spelövertag och efter 16:23 bryter Wilma Wäng –Germundsson på offensiva blålinjen och kommer fri mot FBK´s mål. Wilma sätter säker pucken högt i vänstra krysset. Med 10 sekunder kvar nätar Ali C på pass från Lindsey C och Ali C i spel 5-4.

Ellen W utsågs rättvist till matchens lirare men hon hade bra hjälp av övriga spelare i försvarsarbetet.