Hanna Sköld till Göteborg HC.

GHC´s SDHL trupp stärks ytterligare genom att Hanna Sköld har skrivit kontrakt med oss. Hanna som startade sin hockeykarriär i Skogsbo utanför Avesta fick sitt stora genombrott för två år sedan när hon representerade Leksand i SDHL. Hanna producerade 32 poäng och fick chansen att spela i tre kronor i VM samma år. Säsongen efter spolierades av en armskada men nu är Hanna åter redo för en 100-procentig satsning på att återta landslagsplatsen. GHC får en tuff och snabb spelare med bra spelsinne och en målgörare. Vi ställde några frågor till Hanna, läs dom nedan.

Beskriv dig själv som hockeyspelare.

Jag är skridskostark och har en bra blick för spelet och jag ger aldrig upp. Min favoritposition är center men kan även spela forward.

Du har valt att börja läsa i Halmstad , vad ska du plugga?

Jag ska läsa internationell marknadsföring i tre år eftersom jag vill jobba inom marknadsföring och ekonomi. Min stora dröm är egentligen att få spela hockey på heltid. Jag skulle vilja se hur bra jag kan bli om jag får fokusera på hockeyn till 100 %.

Hur ser du på att spela med GHC?

Jag tycker det känns som att det finns bra möjligheter att lyckas. Arenan är fantastisk och där finns bra förutsättningar för mig att träna. Jag vill bidra med att hjälpa laget att bli så bra som möjligt. Som ung var jag i Göteborg och spelade fotboll på Gothia Cup och har alltid gillat Göteborg. Jag ser fram mot att komma till Göteborg och testa på ta del av storstadens möjligheter. Göteborg har även en intressant arbetsmarknad efter min utbildning.

Vad har du för målsättning för säsongen?

Jag vill naturligtvis utvecklas som spelare och bidra till att Göteborg lyckas i SDHL.  Jag satsar även på spel i OS  2018 och jag tror den miljö som finns i Angered Arena kan hjälpa mig att lyckas. Som hockeyspelare vill jag utveckla allt men fokus är att förbättra klubbtekniken samt mitt skott

Fem snabba:

Vad gör du när du inte befinner dig i ishallen?/Vad har du för fritidsintressen?

Jag vill umgås med kompisar, min pojkvän och familjen

Favoritmat?

Jag gillar många saker men om jag måste välja så tar jag en Laxrätt

Ditt favoritresmål?

Bryr mig inte så mycket om var bara det är sol och sköna stränder

Bästa hockeyminne?

När jag fick vara med på VM och spela för Tre Kronor var en grym upplevelse. Den känslomässigt största upplevelsen var under en select-turnering där vi gjorde mål med en sekund kvar av matchen och sedan avgjorde vi i förlängningen

Har du någon förebild inom hockeyn?

Jag har ingen viss person – men Niklas Lidström är en spelare och person jag ser upp till. Men jag tycker att min pappa är en förebild för mig. Han har stöttat mig och lärt mig massor

Avslutningsvis vill jag att alla Göteborgare borde alla gå och kolla på GHC´s matcher. Damhockey är underhållande, snabb och teknisk. Det är för många som aldrig sett en match som har åsikter om damhockeyn men ge det en chans och kolla på en match. Det är viktigt att damhockeyn får stöd av företagen i Göteborg så att förutsättningarna för oss som spelar blir bättre.