GHC hälsar Andrine Furulund välkommen.

Göteborg HC presenterar sitt andra nyförvärv, Andrine Furulund, 19 år från Oslo. Andrine har valt att komma till GHC för att utveckla sig som spelare.

Andrine säger att GHC är känt för att skapa bra förutsttningar för damer att utveckla sitt hockeyspel och att det var därför hon valde att komma till Göteborg. Andrine är en teknisk och skridskoskicklig spelare med bra blick för spelet och vi i GHC ser en fantastiskt stor utvecklingspotential i henne.

Vi ser styrkor i hennes förmåga att hitta passningsvägar och att vara delaktig i spelet och tror att GHC´s spelidé kommer att passa henne bra. Utmaningen är att komma in i ett högre tempo men med Andrines talang kommer det att gå snabbt.

Andrine började spela hockey i Jordal som 8-9 åring. Andrine har två förebilder, Maria Rooth och Mats Zuccarello som har visat att man kan uppnå många bra saker med träning och talang.

Bästa hockeyminnet är när Norska U18 landslaget tog silver i Vaujany 2015. En finalmatch där Norge var nära att ta guld men alla var supernöjda med silver efter en tuff match med stenhårt arbete.

Andrine säger som många andra att vänner och familj är vikiga när hon inte spelar ishockey. Hennes mamma, pappa, lillebror och hunden kommer säkert till Göteborg och ser på matcher under säsongen. Andrine ser fram mot att bo i Göteborg och ta tillvara alla nya möjligheter som finns i staden.

Välkommen Andrine.