Definitivt klarttecken till spel i SDHL

Göteborg HC gav idag definitivt klartecken till spel i SDHL 2017/2018. Efter flera års arbete för att skapa bättre förutsättningar för damhockeyn i Göteborg väljer vi att anta utmaningen att spela i SDHL. Vi vill poängtera att det var med blandade känslor som vi tog emot erbjudandet om platsen i SDHL, vi känner stor sympati med Sundsvalls damer och hoppas att de på sikt kan komma tillbaka till SDHL.

Under den senaste veckan har vi organiserat arbete för att få samarbetspartners som kan vara med och skapa en ekonomisk stabilitet för föreningen och våra spelare. Responsen från näringslivet har varit positiv och vi kommer inom kort börja presentera våra partners som vill bidra till en jämställd ishockey och till det integrationsarbete vi bedriver i mångfaldens Angered. Angered är en fantastisk del av Göteborg med stora möjligheter där våra elitspelare är viktiga förebilder. Vi har även jobbat hårt för att bygga ett konkurrenskraftigt lag och vi kommer att presentera våra spelare under sommaren. Vi ser fram mot en spännande ishockeysäsong för samtliga av våra lag. Vi kommer att ha tre lag i seriespel, SDHL, division 1, division 2. Utöver det har vi vårt utvecklingslag, hockeyskola och vårt nystartade kälkhockeylag.

Vår strävan är fortfarande att alla oavsett kön eller etnisk bakgrund ska bli vinnare på isen och utanför isen i mångfaldens Sverige. Vi vill fortsätta inspirera andra att ALLT ÄR MÖJLIGT och att vi tillsammans kan utveckla ett bättre samhälle. Vi ser fram mot att byta erfarenheter och lära mer av andra SDHL lag och vi vill tacka alla för den positiva respons vi fått från hockey Sverige under den senaste veckan.

GHC behöver fortfarande hjälp med lägenheter samt att hitta sponsorer. Ett av våra framtida mål är att bygga en sådan stark ekonomi att spelarna i SDHL laget kan spela och träna som professionella. Det är en stor utmaning men i jämställdhetens Sverige bör det vara en självklarhet.